Kötéltánc

A törölközőt bedobni tilos! (?)

Van egy kedvenc törölközőm, a nagyimtól kaptam még kislányként. Fehér, puha, bolyhos, piros csíkokkal tarkított, és nagyon szeretem. Mama mindig mondogatta: “ez a kelengyéd első darabja.” Persze, fogalmam sem volt, hogy ez mit jelent, később meg csak vihogtam rajta , hogy: “na persze, nem lesz nekem férjem, kell is az, púpnak a hátamra.”   Azóta,… Tovább »

A kedvenc ékszerem

Nézegettem az ékszeres polcomat a minap. Mennyi porosodó, sosem hordott gyűrű, nyaklánc, fülbevaló… Pedig volt idő, amikor valódi ékszermániás voltam! Nyaklánc, karperec, bokalánc, mellettük pedig a gyűrűim is állandóan hordott ékszerek voltak, még fürdéshez vagy tornához sem vettem le őket. Hogy is volt a történetük…? Az egyiket a szüleimtől kaptam, a másikat az Elsőtől. Egy csodaszép,… Tovább »

Jégeső az utcán – emberség a szívekben

Májusi eső aranyat ér…? Hát, én nem tudom, ez a tegnapi, órákig tartó zivatar hány karátos volt, de lehúzta a nyakunkat a súlyával teljesen… Órákig tartó özönvíz, sok helyen térdig hömpölygött a víz az utakon, kopogott a jég az autók tetején és a gyalogosok fején, s az utcák is libabőrösek voltak és csüggedtek.  Zivatar. Persze,… Tovább »

Köszönöm, Barátnőm…!

Időről időre tapasztaljuk, hogy munkatársak, ismerősök, haverok és barátok érkeznek és távoznak az életünkből. Szerencsére vannak, akik nem csupán jönnek és mennek, hanem maradnak teljesen, mások vissza-visszatérnek a megfelelő pillanatban, hogy egy hasznos tanáccsal vagy egy mély beszélgetéssel tegyék helyre az embert. És természetesen ott van Ő, aki már mondhatom, hogy negyed százada kíséri az… Tovább »

Feldmár szerint létezik szabadság és szerelem együtt – és szerinted?

Vannak könyvek amelyek egyszerűen megtalálnak akár egy új ismerős, egy éppen nekünk való élethelyzet, egy új feladat vagy éppen egy jókor érkező tanács. Így talált rám Feldmár András Szabadság, szerelem című könyve is, amely átsegít a mostani élethelyzetem legnehezebb pontjain és egyszerű, személyes hangú sorai léleksimogató és egyben fejre koppantó ébresztő terápiaként visznek tovább minden… Tovább »

Nap-energia – Hogyan kövesd az univerzum törvényét a párkapcsolatodban?

Ha már beszéltünk a napszemüvegről, akkor beszéljünk kicsit azokról a fényekről is amelyek miatt feltesszük azt a bizonyos szép rózsaszín napszemüveget… Amikor egy kapcsolat energiaszintjét nézegetjük, mindig érdemes a férfit alapként tekinteni. Nem vagyok konzervatív, sem őskori nő, mégis azt vallom, hogy az energia, a fény, amely a kapcsolat naprendszerét fényesíti, amely az élet egyik… Tovább »

Ilyen jógakönyvet még nem olvastál!

Egy ideje elindultam az önismeret útján – mármint tudatosan, és több irányba is nézelődöm, kérdezek, tanulok, tapasztalok. Ehhez kaptam segédként születésnapi ajándékként az egyik legkülönlegesebb jógakönyvet, amelyet eddig olvastam. Arra vállalkozik és azért született meg ez a könyv, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egységben láss, egy egészben gondolkodj magadról és a tevékenységeidről. És cselekedj… Tovább »

Budapest – bárki bármit mond, én szeretek itt élni!

  Divatos téma, de nem feltétlenül szeretném századikként is lerágni a “miért maradtam itthon” és a “Magyarországon a legrosszabb az élet, sírjunk, puffogjunk” – témákat, mégis most úgy érzem, pár szóval ezeket a kérdéseket is említenem kell, ha kedvenc helyemről, Budapestről kezdek mesélni. Pedig beszélek külföldiül – éppenséggel két másik nyelven is a magyaron kívül,… Tovább »

Hétköznapi csodáim – 10 erőt adó élmény a szürke hétköznapokon

Vannak napok, amikor csak úgy konfettiként záporozik ránk a sok kicsi boldogságszikra, máskor tengeri hullámként önt el bennünket egy-egy élmény, szinte levegőt sem kapunk, egyszerre nevetünk és sírunk az érzelmi cunamitól – és megint máskor csupán morzsák vannak, egy-egy élmények, amelyekből táplálkozhatunk a következő napokban. Mindig jön nehezebb időszak és szebb periódus is, már megtanultam,… Tovább »

Rúzs, az ezerarcú szépségtrükk

Az a kis praktika, az a kis plusz! Női rafinéria, álcázás vagy átverés? Annál sokkal többnek érzem, és bár viszonylag ritkán használom, mégis számos előnyét ismerem. Íme a számomra legfontosabb öt jellemző!  1. A rúzs, mint a csábítás eszköze Egyértelmű, és mindenki által ismert funkció. Kis szempillaspirál, egy cicás tusvonal és vonzó, piros ajkak –… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!