Kötéltánc

Jégeső az utcán – emberség a szívekben

Májusi eső aranyat ér…? Hát, én nem tudom, ez a tegnapi, órákig tartó zivatar hány karátos volt, de lehúzta a nyakunkat a súlyával teljesen… Órákig tartó özönvíz, sok helyen térdig hömpölygött a víz az utakon, kopogott a jég az autók tetején és a gyalogosok fején, s az utcák is libabőrösek voltak és csüggedtek.  Zivatar. Persze,… Tovább »

Feldmár szerint létezik szabadság és szerelem együtt – és szerinted?

Vannak könyvek amelyek egyszerűen megtalálnak akár egy új ismerős, egy éppen nekünk való élethelyzet, egy új feladat vagy éppen egy jókor érkező tanács. Így talált rám Feldmár András Szabadság, szerelem című könyve is, amely átsegít a mostani élethelyzetem legnehezebb pontjain és egyszerű, személyes hangú sorai léleksimogató és egyben fejre koppantó ébresztő terápiaként visznek tovább minden… Tovább »

Ilyen jógakönyvet még nem olvastál!

Egy ideje elindultam az önismeret útján – mármint tudatosan, és több irányba is nézelődöm, kérdezek, tanulok, tapasztalok. Ehhez kaptam segédként születésnapi ajándékként az egyik legkülönlegesebb jógakönyvet, amelyet eddig olvastam. Arra vállalkozik és azért született meg ez a könyv, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egységben láss, egy egészben gondolkodj magadról és a tevékenységeidről. És cselekedj… Tovább »

Az egyértelmű összefüggés a szerelem és a lengőajtó között

  Érdekes élményben volt ma részem, mondhatni, nem mindennapi találkozás és beszélgetés történt ma – erről majd egy másik posztban részletesebben – amely részeként egy sétát is tettünk, és ahogy kiléptünk a lépcsőházból a kapu felé vezető lengőajtón, újdonsült barátnőm és a Csemete előtt is megtartottam a lengőajtót, hogy kiléphessenek az előtérbe. Akkor eszembe jutott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!