Kötéltánc

A nap, amikor kemény csaj lettem

Ismered az érzést te is, ugye? Amikor ő megtalál, körbezsong, duruzsol a füledbe… Amikor annyira bosszantó a jelenléte, hogy nem tudsz tenni semmit, és csak rá bírsz figyelni. Halk hangja csak neked susog, és vég nélkül ismétli ugyanazt, mintha nem órák óta őt hallgatnád. Lassan a bőröd alá mászik, viszketsz a gondolattól is, hogy egy… Tovább »

Köszönet a hónap végén

Ez most egy aprócska bejegyzés lesz, semmi sallang, semmi nagy gondolat… És mégis… Eltelt ez az egy hónap, lejárt az Instagram kihívás, elkészült mind a 31 bejegyzés – ez itt az utolsó eleme, hogy teljes legyen a lista, a kézírásom. Bevallom, azt hittem, nem sikerül. Azt hittem, feladom. Volt, hogy egy témáról két napig sem… Tovább »

Mi történik, ha lekerül a rózsaszín napszemüveg…?

  Ismered Te is, ugye…? Az a bizonyos első másfél év, a biológiailag is aláírt és tudományosan is igazolt 18 hónap, amely minden kapcsolat csodája, lelke, és motorja a következő hosszú évekre. Amikor sziporkák és szikrák pattognak, amikor csak őt látod, amikor a jövőképed olyan tiszta, mint egy ezredjére levezetett másodfokú egyenlet, amit kisujjból kirázol,… Tovább »

Így sminkel ki a négy évszak egész évben

Nőcis csaj vagyok – szoknyában járok, csinosan öltözködöm, ügyelek a hajamra, kiegészítőim harmonizálnak egymással, ápolt vagyok, vékony, szóval egy hiú majom odafigyelek a külsőmre. Ám a sminkelés valahogy nem az én világom. Lehet ez azért is, mert nincs nagy kézügyességem, sem rutinom benne, emellett az eszméletlenül nagy szám és a folyton mosolygó-ráncolódó szemem maguktól ledobnak minden kenceficét…… Tovább »

Rózsaszín szilánkok

  Még hat a méreg. Néhány napig eltart még a tegnapi fekete leves hatása. De most már  jobb, mert tudom uralni. Tudom keretek és korlátok közé tenni. Tudom, hogy még néhány órán át gyomorgörcs lesz, és fejfájás, ismét teljesen bedurran az orrom a stressztől, úgyhogy kelleni fog zsebkendő és orrspray éjszakára, és rengeteg tiszta víz… Tovább »

Kávé éjjel

Belefutottam, bakker, megint. Kávé éjjel – avagy beszélgetés az exszel, igaz, csak telefonon, de legalább annyira mart, mint egy éhgyomorra bedobott dupla espresso. Tudod, az ami már annyira keserű, hogy az már savanyú. Amitől azt várod, hogy talán majd felébreszt, de helyette csak fejbe csap, bikaerősen, felviszi a vérnyomásodat, dübörög a szíved a feszültségtől, az… Tovább »

#3 – Köröm

  Úúú, olyan kedvem lenne lecsapni az azonos alakú szavak magas labdáját, és befotózni ide egy jó kövér kört, aláírva, hogy “enyém”, és ezzel le is tudhatnánk a harmadik nap, a “köröm” témáját! De nem csalok (úgyis kicsit csúsztattam a munkaeszközöknél, mert rögtön kettőt is bemutattam, a mosolynál meg nem volt rendes fotó, arccal, meg… Tovább »

#2 – Mosoly

    Nehéz téma. Azért is, mert nem tudok írni róla, amit meg első gondolatként írhatnék, azt nem lehet – vagyhát… nem akarom. De talán van, ami megosztható, és akár kép nélkül is megállja helyét az Insta-kihívás második napján! Van-e most mosoly? És ha igen, akkor milyen…? Megnéztem ma reggel, és furcsa felfedezésre jutottam… Két… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!